Nadat ik in 1986 de eerste tentoonstelling over het glazeniers atelier Nicolas & Zonen in dit voormalig atelier heb georganiseerd zijn er een belangrijk aantal geïnteresseerden hier geweest om informatie in te winnen zodat ze met hun onderzoek verder konden.

Afgelopen zaterdag waren hier voor informatie aanwezig Andrea Peeters, medewerker archieven SHCL en Judith van Puyvelde MA, wetenschappelijk onderzoeker. Judith voert een promotieonderzoek uit naar het atelier Glasschilderkunst F.Nicolas & Zonen uit Roermond. Het uitgangspunt is het Nicolas - archief.

Wij bezochten eveneens de Cattentoren; hier werken iedere zaterdagochtend, praktisch het hele jaar door, een groep deskundige vrijwilligers o.l.v Ton Lupak, (restaurator en directeur van Restaura), aan de derde grote glasvondst in Roermond.

Verder te zien op deze foto; Jos Driessen, vrijwilliger en Freek Coenen (Freek heeft de derde glasvondst in een middeleeuwse beerput in zijn tuin opgegraven) .De tuin is het voormalig woonhuis en tuin van de fam. Nicolas.Populaire posts van deze blog

op bezoek bij Beppie Wong - Willems

Dick van Wijk, 79, weet van geen ophouden.