Lezing door Diego Semprun NicolasGraag nodigen wij U uit deze bijzondere avonden bij te wonen in het voormalig atelier van Joep Nicolas aan de Wilhelminasingel 67 in Roermond. Entree 15 euro

Van Frans tot Diego Semprun Nicolas. Een beroemde glazeniersfamilie die overal ter wereld sporen heeft achtergelaten in kerken, openbare gebouwen en particuliere woningen. Altijd ingebed in de tradities van de tijd en sterk verbonden met beroemde kunstenaars en kunststromingen. Diego Semprun Nicolas schildert nog steeds als zijn moeder, grootvader en overgrootvader direct op het glas. Wat dat betreft is de techniek sinds Frans Nicolas in 1855 begon met zijn atelier niet veranderd. Frans leerde Joep het vak en Joep gaf het weer door aan zijn dochter Sylvia. Diego Semprun, die recent ramen ontwierp voor de Kathedraal in Roermond, leerde het weer van zijn moeder.

Reden genoeg om nu, tijdens de twee tentoonstellingen over Atelier Nicolas en de recente glasvondsten in het Cuypershuis en het Historiehuis in Roermond, een tweetal informele avonden te houden in het voormalig atelier van de familie Nicolas waarbij Diego Semprun vertelt over zijn familie, hun kunstvrienden en het werk. Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen onder het genot van een drankje en een hapje.

De avonden vinden plaats op dinsdagavond 25 juni en woensdagavond 26 juni 2019. We beginnen om 19.30 uur. De lezing zal rond 21.30 uur afgelopen zijn.

Voor deelname aan deze bijzondere avonden vragen wij een bijdrage van 10 euro per persoon inclusief consumpties.

Meldt u snel aan want de deelname is beperkt tot 40 personen per avond. Aanmelden via galerie.dirkx@gmail.com onder vermelding van: ‘Diego Semprun Nicolas’.

Dick en Mariska van Wijk/Diego Semprun Nicolas Wilhelminasingel 67, 6041 CH Roermond
Mobiel: +31(0)6-54927759

Populaire posts van deze blog

op bezoek bij Beppie Wong - Willems

Dick van Wijk, 79, weet van geen ophouden.