Jury - Sitzung in Rheinbach (D)

Op 27 juni 2017 konden wij de tentoonstelling voor de Internationale Glaskunstpreis van de stad Rheinbach bezichtigen en was ik voor de derde keer uitgenodigd om in de jury zitting te nemen.
Samen met kunstenaars Katherine Coleman (U.K) en Jorg Zimmerman, alsmede Karin Rühl (directeur Glasmuseum in Frauenau) en Jan Mergl (directeur West- Bohmische Universität in Pilzen CZ) hebben wij uitgebreid de nieuwe glaskunst bekeken en besproken. Er werden 33 werken van 7 europese Glasfachhochschulen getoond. Wij waren onder de indruk van de technische perfectie en het beelden element in de werken.
De eerste prijs ging deze keer naar  das Glasbild „Mechanischer Fisch“ van Anna Łokaj van het Kunstgymnasium Dąbrowa Górniczá in Polen.
Na de jury zitting kregen wij een rondleiding door de Glasfachhochschule in Rheinbach; wat is dat een fantastisch geoutilleerde opleiding; ik had meteen zin om hier aan de slag te gaan.
Mijn hartelijke dank aan directeur dr. Ruth Fabritius van het Glasmuseum Rheinbach voor de geweldig sympathieke ontvangst en interessante rondleiding door het museum.  Zij stuurde ons de foto's.

Populaire posts van deze blog

op bezoek bij Beppie Wong - Willems

Dick van Wijk, 79, weet van geen ophouden.