Boekpresentatie 11 okt om 15 uur in de galerie

Joep Nicolas en Gisele op de Wilhelmasingel 67, roermond.

Architecten & Ateliers
Dwarsverbanden in de Roermondse kunstsector in de 19e en 20e eeuw


De hausse aan kunstwerkplaatsen en ateliers in de 19e en begin 20e eeuw had een belangrijke invloed op de stedelijke ruimtelijke ontwikkeling. Voor Roermond gold dat zeker. De meest bekende aanjager van dit fenomeen was natuurlijk de beroemde architect Pierre Cuypers.

Maar gaandeweg bleken ook een aantal ateliers zoals dat van Joep Nicolas landelijk maar ook international de aandacht te trekken. Roermond was in die periode een wat nu wel eens als ‘creatieve stad’ wordt aangeduid, met een hoog onderwijsniveau, veel ateliers en een (inter)nationale positie als kunstencentrum.
Willem Cartigny beschrijft deze periode voor het eerst uitvoerig in deze prachtige uitgave Architecten en Ateliers en de inzet van soms uniek beeldmateriaal maakt van deze publicatie een ‘must-have’ voor de architectuurliefhebber en de belangstellende in de Roermondse geschiedenis in het bijzonder.
cuypers
U bent van harte uitgenodigd voor de presentatie van dit tweede cahier in de reeks Les Cahiers d’Architecture van Uitgeverij Fontana bij Galerie Mariska Dirkx aan de Wilhelminasingel 67 in Roermond. Op 11 oktober om 15.00 uur zal de auteur Willem Cartigny het eerste exemplaar uitreiken aan Mariska Dirkx en een toelichting geven op de totstandkoming van dit cahier. Entree is uiteraard gratis en na afloop bent u van harte uitgenodigd voor een drankje en een goed gesprek met de auteur en andere genodigden. Een muzikaal intermezzo zal worden verzorgd door de architect John van Schaijk die voor de gelegenheid zijn potlood in zal ruilen voor een gitaar. U kunt natuurlijk ook het cahier aanschaffen na de presentatie.
het boek
Het cahier telt 40 pagina's en is volledig in kleur gedrukt, heeft een zeer bijzonder omslag en kost 17,50 euro.
Cahier 02 is na de presentatie ook te koop bij boekhandel Boom te Roermond, uw eigen boekhandel (ISBN-nr. 978-90-75084-22-1), dan wel de auteur (cartigny@xs4all.nl).
Buy Now
Reserveer 11 oktober, 15.00 uur in uw agenda voor deze belangwekkende uitgave over deze zo belangrijke periode in de geschiedenis van Roermond en kom naar Galerie Mariska Dirkx, Wilhelminasingel 67 in Roermond om een exemplaar te bemachtigen. De galerie is gevestigd in de oude binnenstad, aan de overkant van het Designer Outlet Center.
RSVP

Populaire posts van deze blog

op bezoek bij Beppie Wong - Willems

Dick van Wijk, 79, weet van geen ophouden.