opening 10e biennale glaskunst In de voetporen van Joep Nicolas

Het was een prachtige opening in de Refter van het voormalig Kartuizer klooster bij de Kruisgang In Roermond. (foto's )

Dichter Ed van der Aa begon de middag met een mooi verhaal en gedichten over hoe hij als pelgrim op weg naar Santiago de Compostella de vele glaskunst kon waarnemen in kerken en kathedralen in het franse en spaanse land.Archeoloog Jente van den Bosch van SOB research  liet daarna via een powerpoint presentatie ons de mooiste middeleeuwse glasscherven zien van de grote glasvondst in Roermond; de grootste van NW Europa. Het prikkelde je fantasie en je kreeg een idee hoe mooi het er uit moest hebben gezien  in de 15e en 16e eeuw in Roermond en op het einde van de negentiende eeuw. Zo'n  fraai beschilderde  kleurrijke ramen waren er al in de gebouwen. Echt heel interessant.Hierna kon men de Kruisgangen in om de expositie eigentijdse glaskunst te bekijken. Deze tentoonstelling kreeg veel lof; er is zo veel veelzijdigheid aan glaskunst en technieken te zien bij de werkelijk prachtige objecten.
Het publiek realiseerde zich hoe bijzonder dit was en maakten al snel hun keuze om een mooi glasobject te verwerven. Ze hebben gelijk want zo veel en veelzijdige glaskunst kom je niet gauw  tegen in dit land en in het buitenland.
Vandaag, zondag, was het zelfs nog drukker in de gangen. De kunstenaars Anne - Claude Jeitz en Alain Calliste waren aanwezig om over hun prachtig filigraine glaskunst te vertellen; Jorg Hanowski en Angelika Pietsch waren er eveneens. Het publiek waardeerde dit zeer.

Populaire posts van deze blog

op bezoek bij Beppie Wong - Willems

Dick van Wijk, 79, weet van geen ophouden.